6 oktober 2023: start opleiding tot PBS-specialist

Wat doet een PBS-specialist?

De PBS-specialist speelt een belangrijke rol in de begeleiding van individuele leraren of groepjes leraren. Daarnaast kan de PBS-specialist een brugfunctie vervullen naar ouders toe en de pijler ‘partnerschap met ouders’ helpen vormgeven. Ook begeleidt de PBS-specialist interventies op het gele en rode niveau van de piramide.

Hoe zien de scholingsdagen er uit?

De scholing voor PBS-specialist bestaat uit vier dagen scholing. Thema’s waar in de scholing op actieve wijze aandacht aan wordt besteed zijn: Het uitvoeren van ‘evidence based’ gele en rode interventies binnen SWPBS kader Het ‘PBS-proof’ maken van interventies op het gele en rode niveau van de SWPBS Piramide SWPBS strategieën inzetten bij het begeleiden van (groepjes) leerlingen SWPBS strategieën  inzetten bij het begeleiden van (groepjes) schoolmedewerkers  Vormgeven aan de SWPBS pijler: samenwerken met ouders en de zorg Besluitvorming over gedrag op basis van data Tijdens de vierde scholingsdag is er aandacht voor intervisievragen. 

Voorwaarden voor deelname

Voor deelname aan de scholingsdagen voor PBS-specialisten gelden de volgende opleidingseisen.   minimaal een HBO-diploma enkele jaren werkervaring in de jeugdzorg of in het onderwijs met het begeleiden van leraren en/of ouders. werkzaam zijn op of voor een school die SWPBS implementeert of dat al heeft gedaan. De opleiding is actief van opzet. Dit betekent dat er veel wordt geoefend en dat cursisten tussen de opleidingsdagen door opdrachten uitvoeren. Het opleidingstraject kan positief worden afgerond wanneer de cursist aan voldoende scholingsdagen en intervisiebijeenkomsten heeft deelgenomen. Wanneer de cursist aan deze voorwaarden heeft voldaan, ontvangt hij van het Kenniscentrum SWPBS Nederland een bewijs van deelname.

Kosten:  € 1200,- p.p. Locatie: Kenniscentrum SWPBS te Duivendrecht.

Data: Dag 1:  6 oktober 2023
Dag 2: 20 november 2023
Dag 3: 11 januari 2024
Dag 4: 8 februari 2024
Download het aanmeldformulier hier en kijk voor meer informatie bij opleidingen Wil je meer informatie over de opleiding? Wij staan je graag te woord. Tel. 020-6501501; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.