9 november 2023: start PBS-coachopleiding

De SWPBS coach speelt een centrale rol in de begeleiding van een school bij de implementatie van SWPBS. De coach adviseert de directie en begeleidt het schoolteam voor, tijdens en na invoer van SWPBS op de werkvloer. De coach traint alle medewerkers van de school bij het toepassen van interventies die bijdragen aan een positieve schoolcultuur.

Het opleidingstraject bestaat uit:

  • actieve deelname aan 6 scholingsdagen, verspreid over een jaar
  • actieve deelname aan (minimaal) 6 intervisiebijeenkomsten, verspreid over anderhalf jaar
  • aantoonbaar succesvolle begeleiding bij het implementeren van SWPBS op een school
  • beoordeling op opnames van een drietal SWPBS activiteiten

Tijdens de scholingsdagen krijgen cursisten informatie over de theoretische achtergronden van SWPBS en over de inhoud van de aanpak. Ook krijgen cursisten zicht op hoe een SWPBS implementatietraject er in de praktijk uit ziet. Het enthousiasmeren en ondersteunen van de directie en medewerkers in de school neemt in dit intensieve veranderingstraject een centrale plaats in.

Thema’s waar in de opleiding op actieve wijze aandacht aan wordt besteed zijn:

De opleiding is actief van opzet. Dit betekent dat er veel wordt geoefend en dat cursisten tussen de opleidingsdagen door opdrachten uitvoeren. Omdat het gebruik van visualisaties kenmerkend is voor SWPBS, wordt er tijdens de opleiding met opnames gewerkt. Dit biedt cursisten de gelegenheid om hun SWPBS activiteiten vast te leggen en te reflecteren op hun eigen handelen.

Certificering

Het opleidingstraject kan positief worden afgerond wanneer de cursist aan voldoende scholingsdagen en intervisiebijeenkomsten heeft deelgenomen, als hij aantoonbaar met succes een eigen school heeft begeleid (twee coaches kunnen niet op dezelfde school certificeren) en competent is beoordeeld op de opnames van drie activiteiten binnen het SWPBS implementatietraject. Wanneer de cursist aan deze voorwaarden heeft voldaan, ontvangt hij van het Kenniscentrum SWPBS Nederland het landelijke certificaat voor SWPBS coaches. Tevens wordt hij opgenomen in het landelijke bestand van SWPBS coaches met een geldig certificaat.

Voor deelname aan de coachopleiding gelden de volgende opleidingseisen.

Daarnaast is een voorwaarde voor deelname dat deelnemers contact hebben met een school die geïnteresseerd is in SWPBS, waar zij SWPBS gaan implementeren.   

Meer informatie en inschrijving

Kosten:  € 3420,- p.p.

Locatie: Kenniscentrum SWPBS te Duivendrecht.

Dag 1: 9 november 2023

Dag 2: 30 november 2023

Dag 3: 23 januari 2024

Dag 4: 11 maart 2024

Dag 5: 16 mei 2024

Dag 6: 10 september 2024

Download het aanmeldformulier hier en kijk voor meer informatie bij opleiding.

Wil je meer informatie over de opleiding? Wij staan je graag te woord. Tel. 020-6501501; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.