Direct naar:

SWPBS-conferentie 2022 wordt gratis werkconferentie over Kansengelijkheid

De geplande SWPBS conferentiedagen van 8, 9 of 10 juni 2022 zullen niet in de oorspronkelijke wijze uitgevoerd worden. Er zal alleen op vrijdag 10 juni 2022 een gratis Keynote en een werkbijeenkomst in Den Bosch plaatsvinden over Kansengelijkheid. 

Op vrijdag 10 juni 2022 zal er een gratis programma zijn waarbij de deelnemers uitgenodigd worden om vanuit de SWPBIS kaders (https://www.pbis.org/topics/equity) al werkende wijze tot kaders te komen voor de Nederlandse scholen. Linda van den Bergh zal een keynote verzorgen over Kansengelijkheid.  Vervolgens zullen we in kleine groepen werken waarbij we de kennis en ervaringen van SWPBS-scholen willen ophalen om de kaders te concretiseren. Wie doet er mee op vrijdag 10 juni?

De afgelopen jaren is er veel veranderd op scholen, mede door COVID. Er is aan alle kanten, vanuit scholen, overheid en de media meer aandacht gekomen voor kansengelijkheidvoor alle kinderen.  Er zijn het afgelopen jaar al veel bijeenkomsten georganiseerd over dit thema door allerlei instanties. Bij de voorbereiding voor de SWPBS conferentie, merkten wij dat er aan de ene kant steeds meer interesse komt voor het thema, en dat er ook initiatieven worden ontplooid en tegelijkertijd ook een soort van handelingsverlegenheid. De intentie van Kansengelijkheid is mooi, SWPBS lijkt bij te dragen aan kansengelijkheid, maar om dit verder concreet te maken is er meer nodig. In de voorbereiding van de conferentie hebben we al mooie voorbeelden kunnen verzamelen, maar we zijn ook op zoek naar een kader om kansengelijkheid op een SWPBS-wijze concreet vorm te geven.

Hiervoor willen we de conferentie anders vormgeven. Op vrijdag 10 juni 2022 zal er een gratis programma zijn waarbij de deelnemers uitgenodigd worden om vanuit de SWPBIS kaders (https://www.pbis.org/topics/equity ) al werkende wijze tot kaders te komen voor de Nederlandse scholen. Linda van den Bergh zal een keynote verzorgen over Kansengelijkheid.  Vervolgens zullen we in kleine groepen werken waarbij we de kennis en ervaringen van SWPBS-scholen willen ophalen om de kaders te concretiseren. Wie doet er mee op vrijdag 10 juni?

Programma

13.30-14.00 Inloop met koffie en thee

14.00-14.15 Welkom en toelichting

14.15-15.00 Keynote Linda van den Bergh over Kansengelijkheid

15.00-16.30 Aan de slag met stellingen uit de keynote

16.30-17.00 Napraten met elkaar


Alle inschrijvingen vervallen automatisch. We willen iedereen die interesse heeft in de gratis werkconferentie vragen zich opnieuw aan te melden via dit formulier. Kijk voor meer informatie op www.swpbsconferentie.nl

De volgende SWPBS conferentie wordt georganiseerd op vrijdag 9 juni 2023. De opbrengst van deze werkconferentie zal als kader dienen voor de conferentie in 2023. Kansengelijkheid zal hierbij ook onderdeel zijn van het thema: Welbevinden.