Opleidingen

'Ik heb veel inspiratie opgedaan tijdens de borgingsdag. De nieuwe inhoud en werkvormen zijn direct praktisch toepasbaar bij ons op school.'

Vanuit het Kenniscentrum SWPBS Nederland worden de volgende scholingen en opleidingen aangeboden om medewerkers in het onderwijs verder te professionaliseren in SWPBS. 

  1. scholingsdag voor nieuwe medewerkers 
  2. opleiding tot PBScoach
  3. scholing voor voorzitters
  4. opleiding tot PBS-specialist
  5. scholingsdag over borging
  6. dag voor datamanagers 
  7. scholingsdag voor MT-Leden
  8. scholingsdag voor nieuwe medewerkers 
  9. scholingsdag over borging 

Starters

1. Scholingsdag voor nieuwe medewerkers

'Door deze scholingsdag heb ik een goed beeld gekregen van SWPBS en voel ik me toegerust om er mee te werken.'

Deze bijscholingsdag is bedoeld voor nieuwe medewerkers van een school waar PBS geïmplementeerd is of wordt. Door het volgen van deze bijscholing kunnen nieuwe medewerkers zich de SWPBS aanpak vlot eigen maken. Lees hier meer informatie over de scholingsdag. 

Starters & gevorderden

2. Opleiding tot PBScoach

De PBScoach speelt een centrale rol in de begeleiding van een school bij de implementatie van SWPBS. De coach adviseert de directie en begeleidt het schoolteam voor, tijdens en na invoer van SWPBS op de werkvloer. Lees hier meer informatie over de scholingsdag. 

3. Scholing voor voorzitters van het PBSteam

De voorzitter (of kartrekker of coördinator) van het PBS-team heeft verschillende belangrijke taken rondom het vasthouden en goed laten verlopen van SWPBS in de school. Tijdens deze bijscholing komen alle onderdelen waar een voorzitter mee te maken heeft aan bod.  Lees hier meer informatie over de scholingsdag. 

Gevorderden

4. Opleiding tot PBS-specialist

De PBS-specialist speelt een belangrijke rol in de begeleiding van schoolmedewerkers (collega’s). Daarnaast kan de PBS-specialist een brugfunctie vervullen naar ouders toe en de pijler ‘partnerschap met ouders’ helpen vormgeven. Ook begeleidt de PBS-specialist interventies op het gele en rode niveau van de piramide.
Lees hier meer informatie over de scholingsdag. 

5. Scholingsdag over borging van SWPBS

Hoe kun je na de implementatie van SWPBS, alle elementen van de aanpak onder de aandacht houden op school, zodat het effect optimaal blijft? Door de waan van de dag kan dat een uitdaging zijn. Tijdens deze bijscholingsdag komen verschillende manieren aan bod om SWPBS levend te houden in de school. Lees hier meer informatie over de scholingsdag. 

6. Dag voor datamanagers

‘Meer effect hebben van SWPBS? Kom datagestuurd werken!’

De pijler ‘Datagestuurd werken’ wordt ook wel de motor van SWPBS genoemd. Datagestuurd werken zorgt ervoor dat je doet wat echt nodig is en zo de juiste leerlingen de juiste interventies biedt. Het doel van deze scholingsdag is om je enthousiast te maken over het cyclisch werken op basis van data en je handvatten te geven om data op jouw school succesvol te benutten.  Lees hier meer informatie over de scholingsdag. 

7. Scholingsdag MT- Leden

Uit onderzoek blijkt dat structurele actieve betrokkenheid van de directie bij de implementatie van SWPBS van doorslaggevend belang is voor een succesvolle invoering en borging van de schoolbrede aanpak. Om directies hierin te ondersteunen en faciliteren, verzorgen wij een scholingsdag voor directeuren en andere MT-leden die bezig zijn met de implementatie of de borging van SWPBS. Lees hier meer informatie over de scholingsdag. 

'Ik heb de opleiding tot PBScoach gevolgd. Met veel vertrouwen ben ik nu aan het werk op scholen. Ideeën en materialen te over!'

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de opleidingen? Bel ons: 020 6501501 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij staan je graag te woord. Wil je op de hoogte blijven van actueel nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..