Agenda

De volgende opleidingen en scholingen staan in de komende periode gepland.

  • Hij is er! De e-learning voor SWPBS. De e-learning kan worden ingezet om nieuwe medewerkers mee te nemen in de aanpak op jullie school, maar kan ook worden benut om kennis over specifieke PBS-onderwerpen op te frissen.

    Wat voor soort e-learning is het?
    De e-learning over SWPBS is een zogenaamde blended e-learning. Dit betekent dat deelnemers zowel online als offline werken. In het online aanbod wordt SWPBS uitgelegd aan de hand van theorie, artikelen en filmpjes. De deelnemers leren meer over de pijlers van SWPBS, de theoretische onderbouwing en de ‘pu zzelstukken’ die gebruikt worden bij het neerzetten en uitvoeren van de stevige basis voor alle leerlingen. Er worden interactieve opdrachten doorlopen waardoor de deelnemer op een actieve manier bezig is met de kennis die net is opgedaan.

  • Om scholen in het oosten van het land tegemoet te komen, is er dit najaar ook een vierdaagse specialistenopleiding in Hengelo. Deze editie is in samenwerking met Attendiz, een organisatie die (voortgezet) speciaal onderwijs verzorgt in de regio Twente. Het betreft een open inschrijving, iedereen is dus van harte welkom. De trainingsdagen vinden plaats op hun kantoor aan de Welbergweg 20, in Hengelo.

  • De voorzitter (of kartrekker, coördinator, aanvoerder) van het PBS-team heeft verschillende belangrijke taken rondom het vasthouden en goed laten verlopen van SWPBS in de school. Tijdens deze bijscholing komen alle onderdelen waar een voorzitter mee te maken heeft aan bod.

  • De pijler ‘Datagestuurd werken’ wordt ook wel de motor van SWPBS genoemd. Datagestuurd werken zorgt ervoor dat je doet wat echt nodig is en zo de juiste leerlingen de juiste interventies kunt bieden. Aan de hand van een handige en herziene vergaderstructuur, Team Initiated Problem Solving (TIPS), gaan we op basis van de data van jouw school, de stappen langs die horen bij het proces van probleem oplossen - van hypothesen formuleren en doelen stellen tot actieplannen maken, evalueren en vervolgstappen bedenken. Vergaderen aan de hand van deze structuur stimuleert effectieve data-benutting, waarmee het effect van SWPBS wordt vergroot.