Voor wie is SWPBS?

Redenen om met SWPBS te starten

Wil jij op jouw school het aantal gedragsincidenten verminderen? Of zoek je naar praktische handvatten om methodisch te werken aan een positief schoolklimaat? Scholen hebben uiteenlopende redenen om met SWPBS te starten. Sommige scholen benutten de aanpak om een fusietraject positief vorm te geven. Andere scholen kiezen voor SWPBS om de samenwerking met ouders te versterken. De reden geeft specifieke accenten bij het uitwerken zodat de opbrengsten daar waar dat nodig is verhoogd worden. 

SWPBS is breed inzetbaar

Sinds 2010 wordt SWPBS met succes toegepast in het:

  • primair onderwijs 
  • voortgezet onderwijs 
  • speciaal (voortgezet) onderwijs 
  • middelbaar beroepsonderwijs 

Op maat werken

De coach werkt samen met de school om de aanpak op maat te implementeren en borgen. Daarbij houdt de coach rekening met de leeftijd van de leerlingen of studenten en met de identiteit van de school. De implementatie van SWPBS is een manier om de gezamenlijke cultuur van de school meer voor het voetlicht te brengen. Door deze expliciet uit te werken wordt deze sterker en meer gedeeld.  

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over wat SWPBS jouw school kan bieden? Bel ons: 020 6501501 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij staan je graag te woord. Wil je op de hoogte blijven van actueel nieuws? Meld je dan aan voor onze  nieuwsbrief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Scholen kunnen zich aanmelden als lid van het Kenniscentrum SWPBS Nederland door dit aanmeldformulier ingevuld aan ons te sturen via post of e-mail. SWPBS coaches mogen dit aanmeldformulier gebruiken.